Burkānu sacepums

4 porcijām

1 kg burkānu
30 g ingvera
2 lieli un sulīgi apelsīni
1 tējkarote karija pulvera
1 bundža kokosriekstu piena

1. Burkānus sagriež neregulāros stienīšos un izkārto aplī cepamajā traukā. Citā bļodā samaisa sakapātu ingveru, sulu no viena liela apelsīna, karija pulveri un kokosriekstu pienu. Klāt liek sāli pēc garšas.
2. Šo visu lej pāri burkāniem cepamajā traukā. Pa virsu liek 3 svaiga apelsīna šķēles. Cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu, un viegls un vienkāršs pamatēdiens vai piedeva kam citam ir gatava.
3. Arī šajā receptē cepamajā traukā esošo šķidrumu var pavārīt jeb noreducēt un pēc tam pārliet jau uz šķīvja servētiem burkāniem.

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS