Receptes

Cepti sezonas dārzeņi ar saulē kaltētu tomātu silto pesto

4 porcijām 

150 g mazo burkānu
300 g sparģeļu
250 g zaļo pupiņu
150 g sniega zirņu
1 liels sviesta ķirbis
1 liels saldais kartupelis
300 g ķiršu tomātu
4 daiviņas ķiploku 
2 zariņi rozmarīna
50 ml Elpis avokado eļļas
190 g Filippo Berio saulē kaltētu tomātu pesto
sāls un pipari pēc garšas

  1. Dārzeņus nomazgā, nomizo un, ja nepieciešams, sagriež (izņemot tomātus un sparģeļus). 
  2. Dārzeņus kārto uz cepamās pannas, apslaka ar avokado eļļu, pieber sāli, piparus, pieliek rozmarīnu, visu apmaisa un liek cepties līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes. 
  3. Kad dārzeņi gatavi, katliņā liek tomātu pesto, pielej mazliet avokado eļļas un uzsilda. 
  4. Kad pesto uzsildīts, visu kārto uz šķīvja. 

GATAVO: Tomass Zīle 
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE