4 porcijām
150 g mazo burkānu
300 g sparģeļu
250 g zaļo pupiņu
150 g sniega zirņu
1 liels sviesta ķirbis
1 liels saldais kartupelis
300 g ķiršu tomātu
4 daiviņas ķiploku
2 zariņi rozmarīna
50 ml Elpis avokado eļļas
190 g Filippo Berio saulē kaltētu tomātu pesto
sāls un pipari pēc garšas
- Dārzeņus nomazgā, nomizo un, ja nepieciešams, sagriež (izņemot tomātus un sparģeļus).
- Dārzeņus kārto uz cepamās pannas, apslaka ar avokado eļļu, pieber sāli, piparus, pieliek rozmarīnu, visu apmaisa un liek cepties līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes.
- Kad dārzeņi gatavi, katliņā liek tomātu pesto, pielej mazliet avokado eļļas un uzsilda.
- Kad pesto uzsildīts, visu kārto uz šķīvja.
GATAVO: Tomass Zīle
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE