1 biete
1 mīklas bumbiņa
3 ēdamkarotes tomātu pastas
mocarella
Parmas siers
zilais siers
kazas siers
kaltētu piparu pārslas
olīveļļa

GATAVO: KASPARS ALKSNIS
FOTO: ANDA UPMALE

Kas gan ir pica bez siera? Mocarella, protams, ir visbiežāk lietotais picas siers, bet augstākās kvalitātes siers ir tieši mocarella no bifeļu piena, ko ražo netālu no Neapoles Itālijā. Mūsdienās sierus picām lieto dažnedažādus – Provolone, Pecorino Romano, Ricotta un Scamorza. Stockmann veikalā atradīsiet gandrīz visus minētos, kā arī dažādu veidu mocarellas sierus. Atliek vien izvēlēties īsto!

  • Bieti nomazgā, nomizo, sagriež plānās šķēlēs un tad mazos gabaliņos. Liek cepties krāsnī 250 ºC temperatūrā uz 30 sekundēm vai 1 minūti, līdz čipsi kļuvuši kraukšķīgi.
  • Ar pirkstiem mīklas bumbiņu veido arvien plakanāku, atstājot malas biezākas.
  • Uzziež tomātu pastu. Pāri rīvē Parmas sieru, liek saplucinātu mocarellas sieru, zilo sieru un kazas sierus. Pāri ber kaltētu piparu pārslas, virsū liek kraukšķīgos biešu čipsus. Picu liek krāsnī un cep 250 ºC temperatūrā aptuveni 5–7 minūtes jeb līdz siers izkusis un garoziņa apbrūnējusi.
  • Svaigai picai pāri lej olīveļļu.