galviņa romiešu salāta
100 g ķiršu tomātu
50 g cietā siera
12 paipalu olas
200 g Pomace olīveļļas
2 olu dzeltenumi
1 daiviņa ķiploka
1 tējkarote sinepju
1 ēdamkarote Vusteras mērces
1 ēdamkarote sojas mērces
sula no ½ citrona
50 g anšovu

 

  1. Pagatavo Cēzara mērci. Virtuves kombainā liek olu dzeltenumus, anšovus, sinepes un kuļ. Lēnām lej klāt eļļu. Kad masa sabiezējusi, pieliek Vusteras un sojas mērci un citronu sulu. Kuļot pieliek atlikušo eļļu. Ja mērce ir par biezu, var pieliet nedaudz auksta ūdens (ap 30 g). Var iekult iekšā arī eļļu, kas ir anšovu kārbiņā vai burciņā. Iekuļ mērcē arī 10 g rīvēta cietā siera.
  2. Paipalu olas liek verdošā ūdenī, vāra 3 minūtes, atdzesē ledusaukstā ūdenī.
  3. Uz uzkodu šķīvja kārto salātu lapas, kurās ielej mērci, pāri liek ķiršu tomātus un uz pusēm pārgrieztas vārītas paipalu olas. Ierīvē iekšā cieto sieru.

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS