6-8 personām
CITRONU KRĒMAM
60 g citronu sulas + miziņa no citroniem
100 g cukura
2 olas
šķipsna sāls
PAMATNĒM
180 g cepumu
50 g sviesta
SIERA KŪKU KRĒMAM
8 g želatīna + 2 ēdamkarotes ūdens
250 g kremsiera
60 g cukura
200 g saldā krējuma
- Pagatavo citronu krēmu. Bļodā lej citronu sulu, liek klāt citrona miziņas, pievieno cukuru, sāli un olas. Visu maisa ar putojamo slotiņu. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni. Turpina maisīt, līdz krēms sabiezējis. Pēc vārīšanas atdzesē.
- Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu.
- Pagatavo siera kūku krēmu. Uzbdriedina želatīnu. Ieber to bļodiņā un aplej ar vēsu ūdeni. Ļauj uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausē silta ūdens peldē.
- Lielā bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un 2/3 citronkrēma. Kad izveidojies viendabīgs krēms, pievieno saldo krējumu un želatīnu. Mazliet saputo.
- Glāzītēs ber cepumus, pa virsu lej siera kūkas krēmu. Liek kūciņas ledusskapī sacietēt uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar atlikušo citronu krēmu un ogām.