4 porcijām
500 g jauno kartupeļu
sāls
4 šķēles cūkgaļas karbonādes
svaigi malti melnie pipari
2 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes eļļas
1 ēdamkarote citronu sulas
85 g medus
85 g sinepju ar sēkliņām
1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas
svaigi pētersīļi
- Jaunos kartupeļus nomazgā un sagriež četrās daļās. Liek sālsūdenī vārīties uz 8 minūtēm, tad ņem ārā no ūdens noliek malā.
- Cūkgaļas karbonādi nosusina no abām pusēm, sapiparo un sasāla.
- Mazā bļodiņā kopā sajauc sinepes, medu, papriku, citronu sulu, līdz masa ir viendabīga.
- Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti olīveļļas, tajā apcep kartupeļus, līdz tie ir zeltaini brūni, ik pa laikam apmaisot. Ņem ārā no pannas, tajā liek atlikušo sviestu un olīveļļu un cep karbonādes no abām pusēm aptuveni 3–4 minūtes, līdz gaļa izcepusies. Ņem ārā no pannas.
- Tajā pašā pannā uz zemas uguns lej pagatavoto mērci, ļauj tai karsēties aptuveni 1 minūti, tad pievieno kartupeļus un apmaisa, lai tie ir noklāti ar mērci.
- Pievieno izceptās karbonādes un arī tās noklāj ar sinepju un medus mērci. Pasniedz ar kapātiem pētersīļiem.
Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs