Cūkgaļas cepetis bekonā
1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
100 g sviesta istabas temperatūrā
bunte svaigu zaļumu (pētersīļi, dilles, piparmētra, kinza)
2 apelsīnu miza
300 g amerikāņu bekona
Sāls un pipari pēc garšas
Kakla karbonādi iegriež uz pusēm, bet nepārgriež, lai var ielikt pildījumu, un gaļu aizlocīt kā grāmatu ciet.
Bļodiņā sajauc sviestu ar smalki sakapātiem zaļumiem un smalki sarīvētu miziņu no apelsīniem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Samaisa viendabīgā masā.
2/3 sviesta masas iepilda iegrieztajā karbonādē, izlīdzina un aiztaisa. Ņem pa bekona šķēlei un aptin to apkārt karbonādei. Pa vienai šķēlei šādi liek apkārt, veidojot bekona ‘’kažociņu’’. Gaļu liek traukā, aptin ar foliju un cep augšas-apakšas režīmā 180 grādos 2 stundas. Noņem foliju, uzliek pa piciņai virsū atlikušo sviestu un cep vēl 20 minūtes.
Pirms pasniegšanas uzlej notecēto sviestu no trauka un izmanto to kā mērci pie piedevām. Pasniedz ar novārītiem baby kartupelīšiem un citiem dārzeņiem.