Receptes

DĀNIJA – Pildīts kruasāns ar dāņu remulādes mērci

2 porcijas

2 kruasāni
2 olas
12 šķēlītes dāņu salami
1 neliels marinēts gurķis

Mērcei:
2 ēdamkarotes majonēzes
2 ēdamkarotes skābā krējuma
1 marinēts gurķis
2 tējkarotes kaperu
sula no ½ citrona
1 ēdamkarote graudu sinepju
1 daiviņa ķiploka
2 ēdamkarotes dažādu sakapātu zaļumu pēc izvēles – dilles, pētersīļi, estragons

  1. Vispirms pagatavo mērci. Ļoti smalki sakapā notīrītu ķiploka daiviņu, zaļumus, kaperus un marinēto gurķi. Visas sakapātās sastāvdaļas sajauc ar majonēzi, krējumu un sinepēm. Beigās pievieno pavisam nedaudz citronu sulas. Ja mērce šķiet pārāk skābena, var pievienot mazliet medus un to rūpīgi iemaisīt.
  2. Olas liek aukstā ūdenī, vāra 8 minūtes no ūdens vārīšanās brīža, tad liek aukstā ūdenī atdzesēties un noloba.
  3. Kruasānu gareniski iegriež, iesmērē tajā mērci, pāri kārto cieti vārītas olas ripiņas, salami un smalkās ripiņās sagrieztu marinētu gurķi. Vēlreiz pārlej ar mērci.