9–12 gab.

150 g Medjool dateļu
1 ēdamkarote mandeļu sviesta
2 ēdamkarotes mandeļu miltu (vai citu riekstu miltu)
1 ēdamkarote rīsu miltu
šķipsna sāls
kaltētas avenes
200 g tumšās šokolādes

  1. Blenderī liek dateles, mandeļu sviestu, mandeļu miltus, rīsu miltus un sāli. Visu sablendē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  2. Paplāti noklāj ar cepamo papīru. Uz tās liek gatavo masu un izlīdzina. Paplāti liek ledusskapī uz nakti vai saldētavā uz 1 stundu.
  3. Pēc atdzesēšanas masu sagriež vienādos gabaliņos.
  4. Izkausē tumšo šokolādi un mērc tajā sagrieztās konfektes. Pēc tam liek tās atpakaļ uz papīra sacietēt un pārber ar avenēm.