9–12 gab.
150 g Medjool dateļu
1 ēdamkarote mandeļu sviesta
2 ēdamkarotes mandeļu miltu (vai citu riekstu miltu)
1 ēdamkarote rīsu miltu
šķipsna sāls
kaltētas avenes
200 g tumšās šokolādes
- Blenderī liek dateles, mandeļu sviestu, mandeļu miltus, rīsu miltus un sāli. Visu sablendē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Paplāti noklāj ar cepamo papīru. Uz tās liek gatavo masu un izlīdzina. Paplāti liek ledusskapī uz nakti vai saldētavā uz 1 stundu.
- Pēc atdzesēšanas masu sagriež vienādos gabaliņos.
- Izkausē tumšo šokolādi un mērc tajā sagrieztās konfektes. Pēc tam liek tās atpakaļ uz papīra sacietēt un pārber ar avenēm.