Saldo piparu tapenāde vai krēms
Halloumi siers
Melnās olīvas, bez kauliņiem
Romiešu salāti
Mandeles (vai mandeļu skaidas),
Rozmarīns,
kļavu sīrups
Svaigs Jogurts (ar zemu tauku saturu)
Garšvielas: ķiploku pulveris, sāls un pipari, kļavu sīrups, olīveļļa, čili pārslas
Vispirms sagatavojiet mandeles. Novietojiet vidēja izmēra pannu uz vidējas uguns, pievienojiet olīveļļu, tad rozmarīnu un ķiploku pulveri. Apcepiet 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot, pārliecinoties, ka maisījums nepiedeg. Pēc tam pannā pievienojiet jūras sāli un mandeles un samaisiet. Pievienojiet kļavu sīrupu un vēlreiz samaisiet, tad mandeles izņemiet no pannas un izklājiet uz cepšanas papīra. Ievietojiet mandeles cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm, lai pārliecinātos, ka garšaugi pareizi izžūst (zemā temperatūrā) un mandeles paliek kraukšķīgas. Saglabājiet tos hermētiski noslēgtā traukā istabas temperatūrā līdz 2 nedēļām.
Grilējiet 2 biezas halloumi siera šķēles
Sadaliet pusbageti uz pusēm horizontāli un salieciet sviestmaizi, sākot ar jauku saldo piparu tapenādes kārtu, tad grillēto halloumi.
Pārklājiet ar melnajām olīvām (šķēlītēs) un romiešu salātiem.Virsū pārkaisiet grauzdētas mandeles.
Aizveriet sviestmaizi, nedaudz nospiežot.
PADOMS
Pasniedziet ar jogurtu, kas pārkaisīts ar čili pārslām.