Receptes

Džeka Skelingtona siera kūciņas

12 gabaliem

 

MĪKLAI

160 g šokolādes cepumu

60 g sviesta

8 g vaniļas cukura

 

PILDĪJUMAM

360 g “Rasa” krēmsiera

150 g cukura

1 tējkarote burbona vaniļas pastas, var aizstāt ar ½ vaniļas pāksts

šķipsna malta kardamona

2 olas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai, sagatavo mafinu pannu ar 12 mafinu papīriņiem.

Cepumus liek smalcinātājā un sadrupina tos līdz smalkai konsistencei.

Katliņā izkausē sviestu, ko pievieno cepumiem. Pieliek arī vaniļas cukuru, un visu kārtīgi samaisa.

Apmēram pa 1 ēdamkarotei masas liek formiņās, ja paliek pāri, to izdala vienādi pa visām formiņām. Piespiež cepumu masu, to var izdarīt ar apaļa gala mīklas rulli vai pirkstiņiem.

Pagatavo krēmu. Krēmsieru saputo kopā ar olām, pievieno cukuru un vaniļas pastu. Pilda pa 1 ēdamkarotei uz cepumu pamatnes.

Liek cepties 17–20 minūtes. 15. minūtē uzmana, lai krēms neapdeg un nesaplaisā. Pēc cepšanas atdzesē.

Izkausē tumšo šokolādi, liek konditorejas maisiņā. Kūciņas izņem no papīra formiņām. Spiež virsū Džeka Skelingtona seju.