4 porcijām

8 olas
1 sīpols
1 paprika
100 g sēņu
100 g brokoļu
100 g spinātu
sāls
pipari
50 g siera (der jebkāds pēc izvēles, var iztērēt dažādu sieru atlikumus)

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Uz pannas apcep sagrieztu sīpolu kopā ar sēnēm un papriku, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno brokoļus un 2–3 minūtes apcep kopā ar sēnēm. Visu apcepto liek cepamajā traukā, pa virsu uzber spinātus. 
  2. Atsevišķā traukā samaisa olas kopā ar sarīvētu sieru, sāli un pipariem. Olu maisījumu pārlej pāri dārzeņiem, un liek cepties sakarsētajā krāsnī uz 20 minūtēm. Šeit ir svarīgi nepārcept, lai fritata nekļūtu gumijaina. 
  3. Šo dārzeņu vietā var likt arī citus dārzeņus un produktus. Var pievienot visādus atgriezumus vai citu ko, kas ledusskapī stāv burciņās, piemēram, pāris olīvas, anšovus, kaperus, saulē kaltētus tomātus utt. 
  4. Pirms pasniegšanas pārber ar sieru, zaļumiem vai sāli un pipariem.

GATAVO: ANNA PANNA
STILS: DAGNIJA VAIVODE
FOTO: ANDA UPMALE