BRUSKETA AR TUNČA FILEJU UN ANANASU SALSU

300 g tunča filejas 
50 g sezama sēklu 
sāls
melnie pipari,
eļļa cepšanai
 
maize – pēc izvēles 

Avokado biezenis 

3 avokado 
2 laimu sula 
30 g olīveļļas 
sāls 

Ananasu salsa

100 g ananass 
1 laima sula un miziņa 
buntīte koriandra 
sāls
pipari
olīveļļa
 

Tunci apviļā sezamā un apcep no abām pusēm, līdz sezama sēklas kļūst zeltainas. Tunci pārgriežot, tam jābūt rozā, vidēji izceptam. 

Lai pagatavotu avokado biezeni – sablendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.

Lai pagatavotu ananasu salsu, sagriež ananasu smalkos kubiņos. Sasmalcina koriandru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. 

Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu. Uzziež avokado biezeni, liek tunča šķēles, ananasu salsu. Dekorē ar koriandra dīgstiem. 

BRUSkETA AR LIELLOPA ROSTBIFU, BURRATU UN ČIMIČURI

maize – pēc izvēles 
~2 paciņas burratas siers

Liellopa rostbifs 

300 g liellopa striploin 
30 g Vorčesteras mērces 
sāls
pipari
eļļa cepšanai
 

Čimičuri 

30 g pētersīļu lapiņu 
čili pipars (pēc garšas) 
2 ķiploka daiviņas 
½ tējk. oregano 
20 g sarkanvīna etiķa 
50 g olīveļļas 
sāls
pipari
 

Gaļu apber ar sāli un pipariem, pievieno mērci un marinē 12h. Pēc tam nedaudz apcep uz pannas, tad cep krāsnī 180c/8min. Atpūtina un sagriež plānās šķēlēs. Pēc atpūtas temperatūrai jābūt 57 Cº.

Lai pagatavotu čimičuri smalki sakapā sastāvdaļas, samaisa ar eļļu un etiķi. 

Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu, uzziež burratu. Tad liek liellopa šķēles, pārlej čimičuri. Dekorē ar čili ripiņām. 

BRUSKETA AR KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM, BRIE SIERU UN ZEMENĒM

~2 paciņas Brie siera 
maize – pēc izvēles 
zemenes – dekorēšanai 

Karamelizētie sīpoli

300 g sarkano sīpolu 
100 g sarkanvīna 
30 g sarkanvīna etiķa 
40 g cukura 
sāls
pipari
eļļa cepšanai
 

Sīpolus sagriež salmiņos un cep katliņā, pievieno sāli. Cep dažas minūtes, lai tie būtu izkarsuši un vairs nebūtu jēli. Tajā brīdī pievieno sarkanvīnu. Karsē, līdz sarkanvīns iztvaikojis. pievieno parējās sastāvdaļas un karsē, līdz marmelādes konsistencei. 

Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu. Uzklāj sīpolus, liek Brie siera šķēles, apziež ar medu un ievieto krāsnī uz grila režīma vai apdedzina ar gāzes degli. Uzkaisa sasmalcinātas zemenes. 

 

iegādājies visu nepieciešamo