BRUSKETA AR TUNČA FILEJU UN ANANASU SALSU
300 g tunča filejas
50 g sezama sēklu
sāls
melnie pipari,
eļļa cepšanai
maize – pēc izvēles
Avokado biezenis
3 avokado
2 laimu sula
30 g olīveļļas
sāls
Ananasu salsa
100 g ananass
1 laima sula un miziņa
buntīte koriandra
sāls
pipari
olīveļļa
Tunci apviļā sezamā un apcep no abām pusēm, līdz sezama sēklas kļūst zeltainas. Tunci pārgriežot, tam jābūt rozā, vidēji izceptam.
Lai pagatavotu avokado biezeni – sablendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Lai pagatavotu ananasu salsu, sagriež ananasu smalkos kubiņos. Sasmalcina koriandru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.
Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu. Uzziež avokado biezeni, liek tunča šķēles, ananasu salsu. Dekorē ar koriandra dīgstiem.
BRUSkETA AR LIELLOPA ROSTBIFU, BURRATU UN ČIMIČURI
maize – pēc izvēles
~2 paciņas burratas siers
Liellopa rostbifs
300 g liellopa striploin
30 g Vorčesteras mērces
sāls
pipari
eļļa cepšanai
Čimičuri
30 g pētersīļu lapiņu
čili pipars (pēc garšas)
2 ķiploka daiviņas
½ tējk. oregano
20 g sarkanvīna etiķa
50 g olīveļļas
sāls
pipari
Gaļu apber ar sāli un pipariem, pievieno mērci un marinē 12h. Pēc tam nedaudz apcep uz pannas, tad cep krāsnī 180c/8min. Atpūtina un sagriež plānās šķēlēs. Pēc atpūtas temperatūrai jābūt 57 Cº.
Lai pagatavotu čimičuri smalki sakapā sastāvdaļas, samaisa ar eļļu un etiķi.
Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu, uzziež burratu. Tad liek liellopa šķēles, pārlej čimičuri. Dekorē ar čili ripiņām.
BRUSKETA AR KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM, BRIE SIERU UN ZEMENĒM
~2 paciņas Brie siera
maize – pēc izvēles
zemenes – dekorēšanai
Karamelizētie sīpoli
300 g sarkano sīpolu
100 g sarkanvīna
30 g sarkanvīna etiķa
40 g cukura
sāls
pipari
eļļa cepšanai
Sīpolus sagriež salmiņos un cep katliņā, pievieno sāli. Cep dažas minūtes, lai tie būtu izkarsuši un vairs nebūtu jēli. Tajā brīdī pievieno sarkanvīnu. Karsē, līdz sarkanvīns iztvaikojis. pievieno parējās sastāvdaļas un karsē, līdz marmelādes konsistencei.
Pasniegšana: grauzdē maizi, apslaka ar olīveļļu. Uzklāj sīpolus, liek Brie siera šķēles, apziež ar medu un ievieto krāsnī uz grila režīma vai apdedzina ar gāzes degli. Uzkaisa sasmalcinātas zemenes.