Grilēta Tanduri vista
Sastāvdaļas 4-6 personām
2 vistas krūtiņas, 2 vistu stilbiņi (bez ādas)
1 ĒK sarkanā čilli pulvera
4 ĒK citrona sulas
2 ĒK izkausēta sviesta
Sāls pēc garšas
Sastāvdaļas marinādei
6 ĒK grieķu jogurta
2 ĒK Ingvera pastas
2 ĒK Ķiploku pastas
7 ĒK svaigā siera krēma
1 ĒK Kumina pulvera
½ ĒK. Indiešu garšviela Garam Masala
1 ĒK Tomātu pasta
Vistas marinēšana:
- Katrā vistas gabaliņā ar nazi veic dziļus iegriezumus – 3 katrā krūtiņā, 3 katrā stilbiņā
- Sajauc kopā sāli, sarkanā čilli pulveri, citronu sulu un vienmērīgi iesmērē vistas gabaliņus. Atstāj marinēties uz 15 min.
- Bļodā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas izveidojot viendabīgu masu. Vistas gabaliņus vienmērīgi iejauc marinādē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām (vēlams uz visu nakti)
Pagatavošana:
- Pirms cepšanas, grila restei jābūt notīrītai un iesmērētai ar eļļu.
- Vistas gabaliņus grilē apmēram 10-12 minūtes no katras puses
- Dažas minūtes pirms grillēšanas beigām, noņem no oglēm, iesmērē ar izkausētu sviestu un liek atpakaļ grillēties līdz vista gatava pasniegšanai.
Receptei veidojis šefpavārs Alans Koksons