Receptes

Grilēta Tanduri vista

  • Tandoori Chicken. Karalienei Viktorijai, kura bija arī Indijas imperatore, nebija iespēja regulāri apmeklēt Indiju lielā attāluma dēļ, kas sevī ietvēra ilgstošu jūras braucienu. Tā kā Karaliene bija liela Indijas ēdienu mīļotāja, viņai tika piešķirti divi kalpi, kuri, kā runā, vismaz reizi nedēļā pasniedza Indiešu ēdienus.

Grilēta Tanduri vista

Sastāvdaļas 4-6 personām

2 vistas krūtiņas, 2 vistu stilbiņi (bez ādas)
1 ĒK sarkanā čilli pulvera 
4 ĒK citrona sulas
2 ĒK izkausēta sviesta
Sāls pēc garšas

Sastāvdaļas marinādei
6 ĒK grieķu jogurta
 2 ĒK Ingvera pastas
 2 ĒK Ķiploku pastas 
 7 ĒK svaigā siera krēma
 1 ĒK Kumina pulvera 
 ½ ĒK. Indiešu garšviela Garam Masala 
 1 ĒK  Tomātu pasta  

Vistas marinēšana:

  1. Katrā vistas gabaliņā ar nazi veic  dziļus iegriezumus –  3 katrā krūtiņā, 3 katrā stilbiņā
  2. Sajauc kopā sāli, sarkanā čilli pulveri, citronu sulu un vienmērīgi iesmērē vistas gabaliņus. Atstāj marinēties uz 15 min.
  3. Bļodā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas izveidojot viendabīgu masu. Vistas gabaliņus vienmērīgi iejauc marinādē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām (vēlams uz visu nakti)

Pagatavošana:

  1. Pirms cepšanas, grila restei jābūt notīrītai un iesmērētai ar eļļu.
  2. Vistas gabaliņus grilē apmēram 10-12 minūtes no katras puses
  3. Dažas minūtes pirms grillēšanas beigām, noņem no oglēm, iesmērē ar izkausētu sviestu un liek atpakaļ grillēties līdz vista gatava pasniegšanai.

Receptei veidojis šefpavārs Alans Koksons