Receptes

Grilēts lasis ar krāsnī ceptiem ķiršu tomātiem

4 porcijām

500 g laša
500 g ķiršu tomātu
100 g rukolas
1 sarkanais sīpols
1 citrons
1 tējkarote medus
olīveļļa
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
Cepamajā traukā liek tomātus, apslaka nedaudz ar olīveļļu, un liek cepties 30 minūtes. Pēc cepšanas pievieno sāli, piparus, šķipsniņu citrona mizas un medu. Tomātiem pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu un rukolu. Pirms pasniegšanas apmaisa.
Sakarsē grila pannu, un liek virsū lasi ar ādu uz leju. Lasi cep 3–4 minūtes no katras puses.
Pasniedz kopā ar salātiem. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedzot pievieno citrona daiviņas.

 

GATAVO: ANNA BIRMANE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: LINDA VILMANSONE