4 porcijām
- 500 g laša filejas
- sāls un melnie pipari
- cepamais papīrs
- citrons
- 500 g sparģeļu
- 100 g ķiršu tomātu
- 1 daiviņa ķiploka, sagriezta
- čili pārslas, sāls
- 70 g sviesta
- 2 zariņi timiāna
Sparģeļiem nogriež sausos galus. Uzvāra katlā ūdeni ar šķipsnu sāls, un liek vārīties sparģeļus. Vāra 3 minūtēm, tad atdzesē ledusaukstā ūdeni.
Grilpannā ieklāj dubultā cepamo papīru, liek laša gabaliņus ar ādu uz leju, pārber sāli un maltiem pipariem. Apcep vienu pusi, tad uzmanīgi apgriež uz otru pusi.
Citā pannā sviestā apcep ķiplokus ar tomātiem, pievieno sāli, timiānu un čili pārslas. Pievieno sparģeļus un turpina cept 2–3 minūtes.
Uz šķīvja liek sparģeļus ar tomātiem un lasi, ko pārslaka ar citronu sulu un pārber ar svaigām timiāna lapiņām.