2 porcijas
2 jēra stilbiņi vai karbonādes gabali
liela bunte piparmētru
1 čili pipars
3 daiviņas ķiploku
mizas un sula no 1 citrona
sāls un pipari pēc garšas
50 ml olīveļļas
- Vispirms pagatavo marinādi, kas būs arī mērce. Ķiploka daiviņas, piparmētras un čili sablendē kopā ar eļļu, citronu sulu un miziņām viendabīgā mērcē.
- Karbonādes gabalus apsāla, appiparo, iesmērē ar daļu mērces un iemarinē vismaz uz 30 minūtēm.
- Kad gaļa iemarinējusies, liek to uz stipri sakarsētas pannas un cep 7 minūtes no katras puses.
- Tad gaļu ietin folijā, liek līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes. Pēc izņemšanas no krāns ļauj gaļai “atpūsties” vēl 10 minūtes. Pasniedz karstu ar atlikušo mērci un salātiem.