2 porcijas

2 jēra stilbiņi vai karbonādes gabali
liela bunte piparmētru
1 čili pipars
3 daiviņas ķiploku
mizas un sula no 1 citrona
sāls un pipari pēc garšas
50 ml olīveļļas

  1. Vispirms pagatavo marinādi, kas būs arī mērce. Ķiploka daiviņas, piparmētras un čili sablendē kopā ar eļļu, citronu sulu un miziņām viendabīgā mērcē.
  2. Karbonādes gabalus apsāla, appiparo, iesmērē ar daļu mērces un iemarinē vismaz uz 30 minūtēm.
  3. Kad gaļa iemarinējusies, liek to uz stipri sakarsētas pannas un cep 7 minūtes no katras puses.
  4. Tad gaļu ietin folijā, liek līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes. Pēc izņemšanas no krāns ļauj gaļai “atpūsties” vēl 10 minūtes. Pasniedz karstu ar atlikušo mērci un salātiem.