4 porcijas

6 šķēles rupjas rudzu maizes
2 ēdamkarotes skyr jogurta

1. kārtai:
50 g konservēta tunča savā sulā
1 neliels gurķis
1 selerijas kāts
1 cieti vārīta ola
1 ēdamkarote majonēzes
sāls un pipari pēc garšas

2. kārtai:
70 g garneļu
1 tējkarote sakapātu diļļu
1 neliels gurķis
1 cieti vārīta ola
1 avokado
1 ēdamkarote majonēzes

  1. Pagatavo tunča salātus. Smalki sagriež gurķi un seleriju, pievieno tunci, smalki sagrieztu vārītu olu un majonēzi, visu samaisa viendabīgā masā un atliek malā.
  2. Pagatavo garneļu salātus. Smalki sagriež vārītu olu, pievieno smalki sagrieztu gurķi, avokado un sakapātas dilles. Pieliek majonēzi un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja vēlas – nedaudz citronu sulu.
  3. Maizes šķēlēm apgriež garoziņas un pa virsu pirmajā kārtā bagātīgi liek tunča salātus, pārliek ar otru maizes šķēli, ko bagātīgi papildina ar garneļu salātiem. Noslēdz ar vēl vienu maizes šķēli, ko apziež ar skyr jogurtu un dekorē ar dillēm un gurķi.