1 gabals jaunlopa cepeša no Sidrabiem (~500–800 g)
100 g priežu čiekuru sīrupa
50 g sojas mērces
200 g burkānu
2 sarkanie sīpoli
4 priežu zari (vēlams, ar visiem čiekuriem)
Jaunlopa cepeti apliek ar skujām, rupji sagrieztiem sīpoliem un burkāniem. Aplej ar sojas mērci un priežu čiekuru sīrupu. Ietin visu cepamajā papīrā un apklāj ar foliju. Cep 135 °C temperatūrā 1,5–2 stundas. Pēc cepšanas cepeti atpūtina 20 minūtes un tikai tad griež un pasniedz viesiem.
Gatavojot šo pie dabas, es to apceptu eļļā, dziļajā čuguna katlā, tad saliktu visas izejvielas un katlam liktu virsū vāku. Katlu turētu vidēji karstās oglēs un gaļu ik pa 10–15 minūtēm gaļu apgrozītu. Pēc vienas stundas katlu izņemtu no oglēm un ļautu cepetim šādi atpūsties aptuveni 20–30 minūtes un tad gan mestos iekšā un ēstu uzreiz. Atlikušo daļu (ja tāda būtu) es liktu uz maizītes šķēlēs un ņemtu mugursomā līdzi mājupceļam.
Gatavo: Renārs Purmalis
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs