Receptes

Jaunlopa rulete ar plūmēm un priežu čiekuru mērci

4 porcijām

2 gabali jaunlopa šķiņķa
100 g žāvētu plūmju
1 burciņu priežu čiekuru sīrupa

  1. Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un ļauj tām uzbriest, jaunlopa šķiņķus izklapē ar gaļas āmuru, uzber sāli un piparus un liek uzbriedušās plūmes.
  2. To visu satin ruletē, liek cepamajā pannā un lej pāri priežu čiekuru sīrupu. Liek krāsnī cepties uz 30 minūtēm 180 °C temperatūrā.
  3. Pēc cepšanas atpūtina 10 minūtes, griež šķēlēs un bauda siltu vai aukstu.

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: DAGNIJA VAIVODE