4 porcijām
2 jēra grozi (karbonāde kopā ar ribiņām)
50 g spinātu
30 g rīvmaizes
200 g mazo burkānu
100 g sviesta
1. Jēra grozu apsāla un liek uz karstas pannas cepties. Uzber piparus, un liek līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī cepties vēl 10–15 minūtes.
2. Pa to laiku uz pannas izkausē sviestu un lēni cep burkānus. Cep uz vismazākās liesmas tās pašas 10–15 minūtes. Ik pa laikam ar pannā esošo sviestu pārlej burkānus uz pannas, lai sviestā tie apceptos no visām pusēm.
3. Blenderī sablendē spinātus ar rīvmaizi. Jēra grozu atpūtina 5 minūtes, apslaka ar sviestu, kurā cepušies burkāni, un tad griež gabaliņos. Ja kādam viesim gabaliņš vēl par jēlu, to var apsvilināt uz pannas.
4.Jēra gabalu panē zaļajā rīvmaizē un pasniedz kopā ar burkāniem.
GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: DAGNIJA VAIVODE