4-8 personām
- 800 g jēra lāpstiņas vai kakla gabala bez kaula
- 1 ēd.k. milti
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 1 baklažāns
- 100 g chorizo
- 1-2 čili pipari
- 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
- 400 ml sasmalcinātu konservēto tomātu
- 1 ēd.k. konservētu tomātu biezeņa
- 3,5 dl liellopu gaļas buljona
- 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
- 1 ēd.k. timiāna
- kapātas pētersīļu lapas
- citronu sula
Uzkaisi gaļai nedaudz sāls un piparus, apkaisi ar miltiem. Apbrūnini gaļu no visām pusēm čuguna katlā, tad izņem to no katla un noliec malā. Ieliec katlā sīpolus un ap 1 cm lielos gabaliņos sagrieztu chorizo desu, apcep uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpols kļuvis mīkstāks. Apmēram 5 minūtes vēlāk pievieno sagrieztu baklažānu un papriku, sakapātus čili, kūpināto papriku un timiānu. Turpini karsēt vēl aptuveni 5 minūtes, līdz dārzeņi mainījuši krāsu, tad pievieno tomātu biezeni, sasmalcinātus tomātus, buljonu un ļauj zem vāka uz mērenas uguns sautēties apmēram 2,5 stundas vai līdz gaļa kļuvusi mīksta. Visbeidzot pievieno turku zirņus un karsē vēl 15 minūtes. Pievieno vēl papildu sāli, piparus un citronu sulu un apkaisi gatavo ēdienu ar sakapātiem pētersīļiem. Pasniedz, piemēram, ar tvaicētiem rīsiem.