Receptes

Jēra šķiņķa cepetis ar pavasara dārzeņiem

Jēra šķiņķis
Sīpoli
Burkāni
Zaļās pākšu pupiņas
Ķiploki
Timiāns
Zaļie lociņi
Sāls, pipari
Olīveļļa
Sauss baltvīns

Jēra šķiņķi pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep sakarsētā pannā, pievienojot olīveļļu un ķiploku daiviņas.
Cepešpannā  liek sagrieztus sīpolus, zaļos zirnīšus, pākšu pupiņas, burkānus, zaļos lociņus un timiāna zariņu. Pievieno batvīnu un apcepto jēra škiņķi, cepešpannai liek vāku un gatavo cepeškrāsnī 150 grādos 1,5 -2 stundas.

 

Iesaka Lauris Aleksejevs
Restorāna 36.līnija šefpavārs