Receptes

Jēra tadžins ar ceptu dārzeņu kuskusu

4 porcijām:

1 tējkarote malta ingvera, koriandra un kurkumas 

675 g mārciņa jēra gaļa, sagriezta 2,5 cm/1 gabalos 

6 ēdamkarotes olīveļļas 

1 sīpols, nomizots un sasmalcināts 

3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas 

2 lieli burkāni, sasmalcināti 

150 g  žāvētas aprikozes, pārgrieztas uz pusēm 

400 g  sasmalcinātu tomātu 

300 ml  jēra vai liellopa buljona 

2 ēdamkarotes Kikkoman dabiski raudzēta sojas mērces 

 

Sagatavošana 

Tadžinam bļodā ielieciet ingveru, koriandru un kurkumu, iemaisiet jēra gaļu, pēc tam ievietojiet ledusskapī uz  vairākām stundām. 

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 150 C. Pannā uzkarsējiet 2 ēdamkarotes olīveļļas un pa daļām apbrūniniet jēra gaļu uz diezgan lielas uguns, pārliekot to tadžina traukā vai lielā kastrolī. 

Samaziniet uguni un viegli apcepiet sīpolu 5 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un burkānus, sautējiet 2 minūtes, pēc tam pievienojiet aprikozes, tomātus, buljonu un sojas mērci. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, ielejiet traukā  gaļai virsū un cepiet cepeškrāsnī 2 stundas. 

Pasniedziet ar kuskusu ar grillētiem dārzeņiem, olīvām un harisas pastu, kas pārkaisīta ar grauzdētām mandeļu pārslām. 

Padoms: Harissa ir ugunīga garšviela, ko plaši izmanto Ziemeļāfrikas kulinārijā. Ja tā nav pieejama, to var aizstāt ar jebkuru sarkano čili pastu vai mērci. 

Variācijas: ar vistu var aizstāt jēra gaļu vai, lai pagatavotu ēdienu bez gaļas, izmantojiet sasmalcinātu dārzeņu maisījumu, piemēram, papriku, riekstu ķirbi, kartupeļus, burkānus un kabačus, samazinot gatavošanas laiku līdz 1 stundai.