Receptes

Jēra tomātu un lēcu pikantā zupa ar kindzu

4 porcijām

300 g jēra šķiņķa
1 kg mīkstu tomātu
60 g lēcu
2 svaigi čili pipari
2 sarkanie sīpoli
1 liels burkāns
1 tējkarote kumina
1 tējkarote koriandra

1. Jēra šķiņķi sagriež mazos gabaliņos, apcep pusdziļā katlā, aplej ar ūdeni un ļauj vārīties.
2. Citā katliņā apcep sīpolus, čili, burkānus un nelielos gabaliņos sagrieztus tomātus ar visu sulu, kas notek, tomātus griežot.
3. Kad jēra šķiņķis stundu jau pavārījies, liek klāt lēcas. Galvenais, lai katliņā ar jēru vēl ir ūdens, kur lēcām uzbriest. Kad lēcas ir uzvārījušās, lej klāt otra katla sastāvu ar ceptiem burkāniem, sīpoliem un tomātiem un vēl nedaudz pasautē.
4. Saberž piestā kuminu un koriandru, liek klāt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: DAGNIJA VAIVODE