4 porcijām
600 g turku jogurta
2 ēdamkarotes medus
40 g Digestive cepumu (apmēram 4–5 cepumi)
5–6 vīģes
- Jogurtu kārtīgi samaisa ar medu.
- Cepumus nevienmērīgi sadrupina un iemaisa jogurta masā.
- Vīģes noskalo, nosusina un sagriež daiviņās.
- Masu pārliek atbilstoša izmēra aukstumizturīgā traukā, sasprauž tajā vīģes un liek sasaldēt vismaz uz 2 stundām. Ja mājās ir mazās saldējuma formiņas uz kociņa, desertu var pildīt arī tajās, bet tad jāņem vērā, ka vīģes ir jāgriež mazākos gabaliņos.
- Gatavu liek trauciņos un ēd nekavējoties.
GATAVO: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS