Receptes

Jogurta saldējums ar cepumiem, medu un vīģēm

4 porcijām

600 g turku jogurta
2 ēdamkarotes medus
40 g Digestive cepumu (apmēram 4–5 cepumi)
5–6 vīģes

  1. Jogurtu kārtīgi samaisa ar medu.
  2. Cepumus nevienmērīgi sadrupina un iemaisa jogurta masā.
  3. Vīģes noskalo, nosusina un sagriež daiviņās.
  4. Masu pārliek atbilstoša izmēra aukstumizturīgā traukā, sasprauž tajā vīģes un liek sasaldēt vismaz uz 2 stundām. Ja mājās ir mazās saldējuma formiņas uz kociņa, desertu var pildīt arī tajās, bet tad jāņem vērā, ka vīģes ir jāgriež mazākos gabaliņos.
  5. Gatavu liek trauciņos un ēd nekavējoties.

 

GATAVO: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS