2 porcijām

300 g jūras velšu mikšļa
2–3 anšovu filejas
30 g sviesta
1 tomāts
pētersīļi
lociņi
1 daiviņa ķiploka 
1 tējkarote kaperu
1 citrons
150 g pastas

  1. Mazā trauciņā sajauc sagrieztus anšovus, sasmalcinātu ķiploku, ½ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, kaperus, smalki sagrieztu tomātu. 
  2. Pannu uzsilda uz vidēji lielas uguns, tajā izkausē sviestu, bet neļauj tam piedegt. Izkausētajā un uzkarsētajā sviestā pāris minūtes apcep visas sagrieztās sastāvdaļas. Pievieno jūras veltes un arī tās apcep, līdz tās gatavas. 
  3. Katlā uzvāra ūdeni, kurā izvāra pastu pēc norādījumiem uz iepakojuma. Gatavo pastu pievieno apceptajām jūras veltēm un apmaisa. Nepieciešamības gadījumā var pievienot mazliet pastas vārīšanas šķidruma vai sviesta gabaliņu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
  4. Pirms pasniegšanas apber ar lociņiem, pētersīļiem un pasniedz ar citrona daiviņu.

* Var izvēlēties veikala saldēto miksli, ko atlaidina istabas temperatūrā un nokāš lieko šķidrumu, vai saliek pats savu miksli no jūras ķemmītēm, kalmāriem, garnelēm utt. 

GATAVO: ANNA PANNA
STILS: DAGNIJA VAIVODE
FOTO: ANDA UPMALE