Receptes

KABAČU BRAUNIJS

300 g kabaču
3 olas
3 ēdamkarotes eļļas
150 g auzu miltu
1⁄2 tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote sodas
150 g cukura
100 g tumšās šokolādes dekorēšanai

Kabačus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno olas un eļļu, un visu apmaisa.
Visas sausās sastāvdaļas ber atsevišķā bļodā un samaisa, pievieno tās kabaču masai, un visu kārtīgi samaisa.
Lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā (masa var iedrupināt tumšo vai piena šokolādi), cep 180 oC temperatūrā aptuveni 15–17 minūtes, pilnībā neizcep, lai braunija vidus saglabātos mitrs.
Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, ko pirms pasniegšanas pārlej atdzisušam braunijam.