400 g kārtainā rauga mīkla
200 g brūnais cukurs
3 ēdamkarotes malts kanēlis
80 g sviests (istabas temperatūrā)
150 g pekanrieksti
Karamelei:
150 g cukurs
30 g ūdens
30 g saldais krējums
Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē vienā lielā vai vairākās mazākās plāksnēs.
Mīkstu (nevis kausētu) sviestu sajauc ar cukuru, kanēli un samaisa viendabīgā masā. Šo masu smērē uz mīklas līdz pašām malām, lai nosedz visu mīklas virsmu. Ja vēlas, dažus pekanriekstus smalki sasmalcina un izbārsta uz mīklas virsmas – tad tie būs iecepti arī mīklā. Izsmērēto mīklas plāksni rullē no vienas garākās malas uz otru, lai veidojas rulete. Sagriež to šķēlēs 2-3 cm biezumā.
Cepamajā veidnē ar ieklātu cepamo papīru lej karameli, izbārsta rupji sakapātus pekanriekstus un virs tiem izkārto mīklas rullīšus, liekot vienu pie otra. Kad forma sapildīta, liek to krāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna.
Pēc izņemšanas ļauj rullīšiem nedaudz atdzist, un pēc tam pārliek tos citā traukā, apgāžot trauku otrādi, lai virspusē paliek karamele ar riekstiem. Ņem vērā, ka karamele ir ļoti karsta, tāpēc kādu laiku kārums jāpadzesē un tikai tad to var ēst.