MĒRCEI
3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta bez cukura
2 ēdamkarotes kokosriekstu piena
1 tējkarote sasmalcināta ingvera
1 ēdamkarote tumšās sojas mērces
2 tējkarotes brūnā cukura
miziņa un sula no aptuveni ½ laima
1 ēdamkarote grauzdētas sezama eļļas
svaigs čili pipars

SALĀTIEM
1 mazs kolrābis
2 vidēji burkāni
¼ vidēja kāposta (var būt dažādi kāposti)
1–2 lociņi
sula no ½ laima
šķipsna sāls

4 burgermaizītes
2 paciņas Vegin burgeru ar kariju
½ svaiga gurķa
kinza

  1. Mērces sastāvdaļas sajauc. Kolrābi un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, kāpostus smalki sagriež un iemasē ar sāli, visu sajauc ar laima sulu.
  2. Burgeru kotletītes apcep uz pannas vai apgrilē no abām pusēm. Maizītēm apgrauzdē iekšpusi. Abām maizītes pusēm uzsmērē mērci, tad liek svaiga gurķa šķēlītes, burgera kotleti, lielu ēdamkaroti ar salātiem un svaigas kinzas lapiņas.

 

Gatavo: Rūdolfs Kalniņš
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale