Kartupeļu sacepums

4 porcijām

500 g jauno kartupeļu
1 tējkarote sviesta
pāris zariņu svaiga timiāna
miziņas n 2 citroniem
sauja rīvēta cietā siera
1 ola
150 ml saldā krējuma
1,5 tējkarotes medus
šķipsniņa sāls

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Var izvēlēties arī lielākus kartupeļus, apgriezt tiem maliņas, izveidojot taisnstūra formu.
  2. Nelielā bļodiņā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, citronu miziņas, rīvēto sieru, sāli un medu. Visu sajauc viendabīgā masā.
  3. Keramisko cepamo formu ietauko ar sviestu, un pamīšus vertikāli kārto kartupeļu šķēlītes, līdz ir aizpildīta visa forma.
  4. Kartupeļus pārlej ar pagatavoto maisījumu, formu pārklāj ar foliju un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī. Cep 40 minūtes, pēdējās 10 minūtes noņemot foliju. Ja vēlas, pēdējās 10 minūtēs starp kartupeļiem var saspraust sparģeļu gabaliņus, lai sacepums izskatās krāsaināk.