Kartupeļu sacepums
4 porcijām
500 g jauno kartupeļu
1 tējkarote sviesta
pāris zariņu svaiga timiāna
miziņas n 2 citroniem
sauja rīvēta cietā siera
1 ola
150 ml saldā krējuma
1,5 tējkarotes medus
šķipsniņa sāls
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Var izvēlēties arī lielākus kartupeļus, apgriezt tiem maliņas, izveidojot taisnstūra formu.
- Nelielā bļodiņā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, citronu miziņas, rīvēto sieru, sāli un medu. Visu sajauc viendabīgā masā.
- Keramisko cepamo formu ietauko ar sviestu, un pamīšus vertikāli kārto kartupeļu šķēlītes, līdz ir aizpildīta visa forma.
- Kartupeļus pārlej ar pagatavoto maisījumu, formu pārklāj ar foliju un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī. Cep 40 minūtes, pēdējās 10 minūtes noņemot foliju. Ja vēlas, pēdējās 10 minūtēs starp kartupeļiem var saspraust sparģeļu gabaliņus, lai sacepums izskatās krāsaināk.