KARTUPEĻU SALĀTI

4 porcijas

  • 800 g jaunie kartupeļi
  • 80 g marinētu vai mazsālītu gurķu
  • 150 g majonēzes
  • 20 g mazo kaperu
  • 20 g kapātu lociņu
  • 30 g smalki sakapātu šalotes sīpolu
  • 3 vārītas olas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Jaunos kartupeļus rūpīgi nomazgā un liek vārīties, kad gatavi, lieko ūdeni nolej un ļauj tiem atdzist, tad sagriež palielos gabalos. Olas liek vārīties aukstā ūdenī un no vārīšanās brīža vāra 9 minūtes, tad strauji atdzesē, nomizo un sagriež palielos gabalos. Gurķus sagriež kubiņos, vēlam bez sēklotnes, apmēram, 1 x 1 cm. Kad šie darbi izdarīti tad visas sastāvdaļas sajauc kopā un bauda!

P.S. Droši var pievienot arī citus dārzeņu vai kūpinātas gaļas šiem salātiem, lai padarītāku interesantāku garšas buķeti.