18 gabaliem:
150 g cepumu
50 g sviesta
2 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu sviesta
150 g baltās šokolādes
½ tējkarotes baltās šokolādes krāsvielas
krāsviela sarkanu acu iezīmēšanai
Cepumus liek smalcinātājā un samaļ. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Abas sastāvdaļas sajauc, pievieno istabas temperatūrā turētu zemesriekstu sviestu, samīca viendabīgu masu.
Saveļ apmēram 20 g smagas bumbiņas. Liek uz šķīvja un novieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
Tikmēr ūdens tvaikos izkausē balto šokolādi ar krāsvielu un sagatavo kociņus. Kociņu iemērc šokolādē un sprauž bumbiņās. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm, lai šokolāde sastingtu.
Ņem tās ārā no ledusskapja, mērc šokolādē, ar karoti noņem lieko šokolādi, liek glāzītē, lai tās nesaskartos, un novieto ledusskapī vēl uz 10 minūtēm.
Atlikušo šokolādi pilda konditorejas maisiņā, ņem ārā no ledusskapja bumbiņas, ar vieglām kustībām veido “apsējus” un iezīmē sarkanas actiņas. Uzglabā ledusskapī.