4 porcijām

 4 nogatavināti avokado
1 glāze kokosriekstu pārslu
2,5 ēdamkarotes kļavu sīrupa
sula no 1 laima
kokosriekstu saldējums

MĒRCEI

300 g kokosriekstu piena
4 tējkarotes cukura
4 ēdamkarotes ūdens
1 tējkarote kukurūzas cietes

  1. Kokosriekstu pārslas izklāj uz cepešpannas, liek līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un nedaudz apgrauzdē – aptuveni 5 minūtes.
  2. Mazā kaltiņā uz vidējas uguns lej kokosriekstu pienu, tam pievieno cukuru un iemaisa. Silda, līdz pienā parādās mazi burbulīši, bet neļauj tam uzvārīties! Mazā trauciņā kukurūzas cieti sajauc kopā ar ūdeni, un masu lēnām pievieno karstajam kokosriekstu pienam. Silda, nepārtraukti maisot, līdz mērce sabiezējusi. Tad ņem nost no uguns un atdzesē.
  3. Avokado izņem no mizas un atbrīvo no kauliņa. Zaļo daļu liek virtuves kombainā vai blenderī, pievieno kļavu sīrupu un laima sulu. Sablendē, līdz masa kļūst viendabīga.
  4. Glāzēs vai mazos trauciņos pilda avokado masu, pa virsu lej kokosriekstu mērci un liek kokosriekstu saldējuma bumbiņu (var aizvietot ar vaniļas saldējumu). Dekorē ar grauzdētajām kokosriekstu pārslām. Pasniedz uzreiz.

 

Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anete Rūķe