4 porcijas
- 4 x 150–200 g liellopu gaļas steiki
- 300 g jēlu, attīrītu tīģergarneļu astu
- 100 g sviesta
- 4–5 ķiploka daiviņas, kapātas
- sauja kapātu pētersīļu
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- eļļa
Sajauc mīkstu sviestu ar sakapātajiem ķiplokiem un
pētersīļiem un ieliec ledusskapī. Izņem gaļu no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā vismaz stundu pirms gatavošanas. Sakarsē grila pannu. Nosusini steika gabalus ar papīra dvieli, apsmērē ar eļļu un apkaisi ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem. Grilē steiku uz pannas 4-5 minūtes no katras puses, līdz ir iegūta vēlamā gatavības pakāpe. Apsmērē steikus ar pusi ķiploku sviesta, ļaujot sviestam izkust. Noņem gaļu no pannas un atstāj ievilkties uz 5-10 minūtēm. Apkaisi garneles ar sāli un pipariem. Izkausē pannā pusi atlikušā ķiploku sviesta daudzuma. Cep garneles sviestā no abām pusēm, līdz tās ir mainījušas krāsu. Pievieno visu atlikušo sviestu un ļauj tam pannā izkust. Apmaisi garneles sviestā, lai tās pēc iespējas vairāk iegūtu garšu no ķiploku sviesta. Uzliec steiku un garneles uz šķīvja, aplej ar nedaudz kausētā ķiploku sviesta, pievieno grilētus sparģeļus vai citus dārzeņus. Pasniedz uzreiz.