4 personām

600 g ķirbja, sagriezta mazos kubiņos
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote koriandra sēklu
1 mazs sīpols, smalki sakapāts
3 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
1 ēdamkarote rīvēta ingvera
1 čili pipars, ar izņemtām sēkliņām, smalki sakapāts
1 ēdamkarote karija
1 tējkarote kurkumas
½ tējkarote čili pulvera
1 tējkarote garam masala
½ tējkarote kanēļa
1 liels tomāts, bez mizas, sagriezts gabaliņos
80 ml ūdens
1 bundža kokosriekstu piena
sula no 1 laima
1 ēdamkarote sojas mērces
1 ēdamkarote brūnā cukura
sāls
malti melnie pipari
200 g apgrauzdētu Indijas riekstu
2 laimi, sagriezti daiviņās

 

  1. Ķirbja kubiņus izkārto uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek apgrauzdēties līdz 200 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
  2. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un apcep koriandra sēklas, līdz tās sāk sprakšķēt (gluži kā popkorns), apmaisa un cep vēl 1 minūti. Pievieno kapātos sīpolus, ķiplokus, rīvētu ingveru un čili, visu sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.
  3. Pievieno sausās garšvielas un cep uz mazas uguns vēl 2 minūtes, lai garšvielas saceptos. Pievieno tomātus un ūdeni, karsē ~ 2 minūtes, līdz tomāti sadalās.
  4. Pievieno kokosriekstu pienu, laima sulu, sojas mērci un brūno cukuru un uz vidējas uguns karsē, līdz uzmet pirmo burbuli, tad vāra vēl 10 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  5. Sālsūdenī novāra rīsus. Karijā iemaisa apceptos ķirbju gabaliņus un to servē ar rīsiem, dekorē ar koriandra lapām, apgrauzdētiem Indijas riekstiem un laima daiviņām.