Receptes

Klasiskais Ītonas “Juceklis”

  • Classic Eaton Mess - viegls vasaras deserts, kas nosaukts par godu prestižajai Ītonas koledžai, kurā mācījušies Lielbritānijas prinči Harijs un Viljams.

Klasiskais Ītonas “Juceklis”

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 575ml saldais krējums
  • 6 paliela izmēra bezē cepumi salauzti gabaliņos
  • 450 g svaigas zemenes
  • 1 ĒK pūdercukura
  • Svaigas piparmētras zariņš

*Pēc izvēles – 50 ml šampanietis vai dzirkstošais vīns

1. Zemenes saspaida ar dakšiņu un apber ar pūdercukuru

Pēc izvēles – zemenes uz 30 min iemērc 50 ml šampanieša vai dzirkstošā vīna. Pēc tam nokāš un pārpalikušo šķidrumu ielej putukrējumā pirms sastāvdaļu samaisīšanas.

2. Uzputo saldo krējumu, pēc tam iecilā tajā zemenes un bezē gabaliņus

3. Pagatavoto maisījumu ieliek atdzesētās deserta glāzēs. Dekorē ar bezē cepumu gabaliņu un piparmētru lapiņu. Pasniedz nekavējoties.

Receptei veidojis šefpavārs Alans Koksons