Receptes

Krāsnī cepti ķirbji ar kazas sieru

  • 1 musktķirbis 
  • 100 g kazas siers 
  • 50 g zāvētas dzērvenes 
  • 100 g pekanriekstu 
  • Salāti pēc izvēles – rukola, spināti vai kas cits 
  • 80 ml extra virgin olīveļļa 
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju 
  • 1 tējkarote medus 
  • Sāls un pipari pēc garšas 

Ķirbi pārgriež uz pusēm, izgrebj sēklas un sagriež šķēlēs ar visu mizu (šim ķirbim miza ir plāna un to var ēst ar mizu).  

Šķēles liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar paprikas pulveri, sāli. Cep 200 grādos apmēram 20 minūtes. Pagatavo salātu mērci, sajaucot eļļu ar sinepēm, medu, sāli un pipariem, pēc garšas var pievienot kādu sastāvdaļu vairāk.  

Uz šķīvja liek izvēlētos salātus, izceptās ķirbja šķēles, pāri pārber drupinātu kazas sieru. 

Uz sausas pannas apgrauzdē pekanriekstus. Pārber pāri salātiem, kopā ar dzērvenēm.  

Aplej salātus ar mērci un pasniedz.