Receptes

KRĀSNĪ CEPTS BIO CĀLIS MEDUS – SINEPJU GLAZŪRĀ

CĀĻA MARINĀDE

1/2 jeb 1,2 kg cālis 
200 g jogurts
40 g citronu sula
10 g sāls
10 g ķiploks
3 g timiāna lapiņas
10 g Gourmet Studio mājputnu garšviela
30 g medus
30 g olīveļļa

SINEPJU MEDUS GLAZŪRA

30 g medus
10 g Dijon graudu sinepes
10 g sojas mērce
10 g laims
svaigi malti melnie pipari

PIEDEVĀM (PĒC IZVĒLES)

KUSKUSA SALĀTI

augu eļļa
100 g šalotes sīpols
3 g kumins  
15 g ķiploks
3 g paprikas pulveris
1g kurkuma
500 g pērļu kuskuss, vārīts
200 g turku zirņi konservēti  
50 g spināti  
50 g zaļie zirnīši  
10 g loki  
sāls 
svaigi malti pipari 

KARAMELIZĒTI BURKĀNI

300 g mazie burkāni
20 g sviests
3 g sāls
100 g ūdens
10 g medus
20 g citrona sula
1/2 citrona miziņa
5 g pētersīļi  

 

 

CĀLIS

Visas sastāvdaļas savieno un sablendē. Cāli ievieto maisā, pievieno marinādi un iemasē to. Saspied maisu un atbrīvo to no gaisa. Aizsien maisu, cāli marinē ledusskapī 24h. 

Nākamajā dienā cāli izņem no marinādes un noslauki to sausu ar papīra salveti. Ļauj cālim sasilt istabas temperatūrā, pirms cepšanas. Tikmēr ņem visas glazūras sastāvdaļas un kārtīgi samaisi kopā. Cep cāli krāsnī 120Cº/2h, nosegtu ar foliju vai cepšanas maisā. Izņem cāli no krāsns un ļauj tam atdzist 15min. 

Ieslēdz krāsni uz grila režīmu. Cāli izņem no maisa, apsmērē ar glazūru un liec krāsnī grila režīmā uz 20min, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Cepot atkārto glazēšanu, ja nepieciešams. 

KUSKUSA SALĀTI

Eļļā, uz vidējas uguns, apcep sasmalcinātus sīpolus un kuminu, apmēram 5min. Cepot sīpolus, pievieno nedaudz sāli.

Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un cep vēl dažas minūtes.

Pievieno novārītu pērļu kuskusu, konservētus turku zirņus, paprikas pulveri, sāli, svaigi maltus piparus, zaļos zirnīšus un karsē, lai garšas savienotos.

Beigās iemaisi spinātus un lociņus.   

KARAMELIZĒTI BURKĀNI

Burkānus ievieto platā panna vai katlā, lai tie būtu vienā kārtā.

Pievieno sviestu, nedaudz ūdeni un sāli. Uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns apm. 6 min.

Noņem vāku un ļauj ūdenim izgarot, kamēr burkāni sāk cepties sviestā.

Cep burkānus, līdz tie sāk brūnēt. Pievieno medu, citrona miziņu un sulu un turpini maisot cept, līdz burkāni kļūst glazēti spīdīgi.

Pievieno kapātus pētersīļus un svaigi maltus piparus.