Receptes

Krāsnī ceptu tomātu krēmzupa

4 porcijām  

  • 1 kg tomātu (var būt dažādas krāsas) 
  • 1 sīpols 
  • 1 paprika 
  • 3 ķiploka daivas 
  • Extra virgin olīveļļa  
  • 200 ml saldā krējuma 
  • sāls un pipari pēc garšas 
  • maizes standziņas pasniegšanai 

Tomātus sagriež mazākos gabalos. Paprikai izgriež serdi un sagriež mazākos gabalos. Sīpolu sagriež daivās un ķiplokiem notīra miziņu. Visus dārzeņus liek cepamajā pannā, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām.  

Cep 200 grādos 25 minūtes.  

Visu pannas saturu (ar šķidrumu) pārliek uz katlu un sablendē viendabīgā masā. Pielej saldo krējumu, uzsilda līdz pirmajam burbulim un vienmārīgi iemaisa.  

Pasniedz ar maizes standziņām, baziliku, ja vēlas, arī balzamiko.