Receptes

Kraukšķīgie cepumi ar keņepju sēklām

30 gab.

1,5 glāzes pilngraudu kviešu miltu
1 glāze auzu pārslu
0,5 glāzes kokosriekstu skaidiņu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
0,5 glāzes kaņepju sēklu
0,5 glāzes dažādu sēkliņu maisījuma
0,25 glāzes sasmalcinātas tumšās un gaišās šokolādes
0,3–1 glāze brūnā cukura
1 glāze sviesta istabas temperatūrā (apmēram 160 g)
1 ola

Viegli un ātri pagatavojami cepumi, kuru galvenā sastāvdaļa ir dažādas sēklas un rieksti. Kas labāk garšo, to pievieno. Kaņepju sēkliņas cepumus padarīs kraušķīgākus, bet, pievienojot citas sēklas un pat sāļos riekstus, to garša kļūs arvien interesantāka. Receptē par pamatu ņemta 250 ml tilpuma glāze.

  1. Bļodā ber miltus, riekstus, sēklas, cepamo pulveri un sāli.
  2. Atsevišķā bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru. Kad sviests un cukurs saputots, cukurs izkusis, pievieno olu un vēlreiz mazliet saputo visu masu.
  3. Pamazām sviesta, cukura un olas masai pievieno sausās sastāvdaļas. Sākumā to var darīt ar mikseri, bet beigās visdrošāk mīklu mīcīt ar rokām, lai viss labi samaisās.
  4. No mīklas veido vienāda izmēra mazas bumbiņas, un uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, tās ar dakšiņas palīdzību saplacina.
  5. Cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī apmēram 10–12 minūtes.