Receptes

Krostīni maizītes  

  • 1 bagete un čabata 
  • 100 g pīļu pastētes
  • 100 g karamelizētu sīpolu 
  • 60 g prošuto šķiņķa
  • 50 g vīģu ievārījuma
  • 100 g kazas siera 
  • 1-2 persiki
  • 20 g sviesta 
  • 1 tējkarote medus 
  • rieksti dekorēšanai pēc izvēles  

 

 

Persikiem izņem kauliņu un sagriež daiviņās. Uz pannas izkausē sviestu ar medu, kur 5–10 minūtes karamelizē persikus.  

Maizes sagriež šķēlītēs un apgrauzdē. 

Uz pirmajām maizītēm uzsmērē pīļu pastēti, pa virsu liek karamelizētus sīpolus. Uz otrajām maizītēm uzsmērē vīģu ievārījumu, pa virsu liek prošuto šķiņķi. Uz trešajām maizītēm uzsmērē kazas sieru, pa virsu liek karamelizētos persikus.  

Maizītēm pāri pārber sakapātus riekstus.