Receptes

KVINOJAS BĻODIŅA AR ĶIRBI UN ŠITAKI SĒNĒM

KVINOJAS BĻODIŅA AR ĶIRBI UN ŠITAKI SĒNĒM

2-3 personām

200 g kvinojas
200 g šitaki sēņu
½ neliela riekstu ķirbja
100 g vārītu vai konservētu turku zirņu
1 tējkarote olīveļļas
lociņi pārkaisīšanai
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
sauja grauzdētu ķirbju sēkliņu

MĒRCEI
1 apelsīns
1 cm ingvera saknes
50 ml sezama vai citas eļļas

  1. Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Riekstu ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Notvaicē vai 15 minūtes cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  3. Šitaki sēnes apcep nelielā eļļas daudzumā un mazliet apsāla.
  4. Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
  5. Pagatavo mērci. Sablendē kopā 1 apelsīna miziņas un sulu, smalki sarīvētu ingvera sakni un sezama eļļu.
  6. Bļodiņā liek kvinoju, pāri kārto ķirbja gabaliņus, šitaki sēnes, ķirbju sēkliņas, turku zirņus un pasniedz ar apelsīnu un ingvera mērci.