KVINOJAS BĻODIŅA AR ĶIRBI UN ŠITAKI SĒNĒM
2-3 personām
200 g kvinojas
200 g šitaki sēņu
½ neliela riekstu ķirbja
100 g vārītu vai konservētu turku zirņu
1 tējkarote olīveļļas
lociņi pārkaisīšanai
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
sauja grauzdētu ķirbju sēkliņu
MĒRCEI
1 apelsīns
1 cm ingvera saknes
50 ml sezama vai citas eļļas
- Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
- Riekstu ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Notvaicē vai 15 minūtes cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
- Šitaki sēnes apcep nelielā eļļas daudzumā un mazliet apsāla.
- Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
- Pagatavo mērci. Sablendē kopā 1 apelsīna miziņas un sulu, smalki sarīvētu ingvera sakni un sezama eļļu.
- Bļodiņā liek kvinoju, pāri kārto ķirbja gabaliņus, šitaki sēnes, ķirbju sēkliņas, turku zirņus un pasniedz ar apelsīnu un ingvera mērci.