Receptes

Kvinojas–fetas siera salāti ar marinētiem kabačiem

4 porcijas

  • 0,5 dl kvinojas
  • 100 g fetas siera
  • 1 garais gurķis
  • 8 redīsi
  • 0,5 kabača
  • 50 g spinātu lapas
  • 1 neliela ķiploka daiviņa
  • 1 citrons
  • 0,5 dl neapstrādāta olīveļļa
  • 1,5 ēd.k. kapātu diļļu
  • neliela sauja piparmētru lapiņu
  • jūras sāls, melnie pipari, nedaudz cukura

Ieber kvinoju nelielā katlā un aplej ar 2 dl ūdens. Ļauj uzvārīties, pazemini temperatūru un vāri apmēram 5 minūtes zem vāka. Noņem no uguns un ļauj vēl apmēram 10 minūtes uzbriest zem vāka. Pievieno nedaudz sāls un ļauj atdzist. Pārgriez kabaci gareniski uz pusēm un sagriez to apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs. Ieliec bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, tējkaroti kapātu diļļu, nedaudz rīvētas citronu miziņas un pusi citrona sulas. Ļauj garšām ievilkties apmēram 10 minūtes. Tajā pašā laikā sagriez gurķi un redīsus. Ar putojamo slotiņu sakul otru pusi citrona sulas ar olīveļļu, šķipsniņu sāls, cukuru un pipariem, līdz izveidojusies krēmīga masa, pievieno kapātas dilles, kabačus, no kuriem iepriekš notecināts liekais šķidrums, gurķus un redīsus, kā arī spinātus un kvinoju. Visu samaisi, apkaisi ar fetas siera gabaliņiem un pievieno piparmētru lapiņas.