Receptes

Laša plācenīši ar Sriracha majonēzes mērci

400 g laša filejas
sula no 1 laima
3 ēdamkarotes Teryaki mērces ar ķiplokiem
1 ēdamkarote Sriracha mērces
neliels saišķītis kinzas
neliels saišķītis diļļu
½ glāzes kokosriekstu miltu (vai citu miltu)
šķipsniņa sāls
100 g panko rīvmaizes

MĒRCEI

5 ēdamkarotes majonēzes
3 tējkarotes Sriracha mērces

 

  1. Laša fileju atdala no ādas un izņem asakas. Visu smalki sakapā nelielos kubiņos.
  2. Laša masai pievieno Teryaki mērci, Sriracha mērci, sāli un laima sulu.
  3. Pievieno arī smalki sakapātu kinzu un dilles, kā arī miltus.
  4. Masu mīca, līdz tā kļūst viendabīga. Tai vajadzētu labi turēties kopā, ja tā nav, tad pievieno vēl miltus, līdz tā kļuvusi veidojama un ir ērti izveidot bumbiņas vai plācenīšus, kas nejūk ārā.
  5. No masas veido nelielus plācenīšus, apvārta panko rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm 3 minūtes.

Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anete Rūķe