Laša zupa Lohikeitto
- 500 g laša fileja
- 300 g jaunie kartupeļi
- 250 g puravi
- 250 g burkāni
- 1 l zivju vai dārzeņu buljons
- 250 ml saldais krējums 35%
- 30 g dilles
- 50 g citrons
- Sāls un pipari pēc garšas
- Rapšu eļļa cepšanai
Dārzeņus nomazgā. Kartupeļus sagriež palielos gabalos. Burkānus un puravus sagriež ripiņās 4-5 mm biezumā. Uzkarsētā katliņā ielej eļļu (50 ml) un apcep sagrieztos dārzeņus, līdz tie paliek viegli zeltaini brūni. Tad pievieno buljonu un visu vāra 15 minūtes. Pievieno laša fileju, kas sagriezta palielos gabalos un visu pavāra 2 minūtes. Kad dārzeņi un lasis gatavi, samazini uguni un pievieno saldo krējumu. Vāri tā, lai neburbuļo – apmēram 5 minūtes. Vienlaicīgi pievieno sāli, piparus pēc garšas. Kad zupa gatava, iemaisi sakapātas dilles un pievieno citrona šķēli garšai.
Visas zupai nepieciešamās sastāvdaļas meklē Stockmann Delikatess! Lai labi garšo!