Lauris Aleksejevs iesaka - lasis medus un čili marinādē ar avokado un mango maki
Laša fileja 800 g
Medus 50 g
Jūras sāls 1 ēdamkarote
Sakapāts 1 svaigs čilī pipars
50 ml olīveļļa
Svaigs mango
Šefpavārs Lauris Aleksejevs ir pagatavojis vienkāršu un gardu vasaras ēdienu, ko spēs atkārtot ikviens. Visi produkti pieejami Stockmann Delikatess Express.
Laša filejai iegriež “restīti”. Apkaisa ar sāli un vienmērīgi pārklāj ar medu, pievieno sagrieztu čikī piparu. Marinē 1 stundu. Gatavo sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 15 minūtes vai uz vidēji karsta grila ar vāku.
Uz pergamenta papīra liek plāni sagrieztu mango un avokado, pievieno nedaudz čilī piparu, salātu lapas un nedaudz laima sulu. Visu satin ruletē, liek ledusskapī, lai nedaudz sastingst, tad iztin no pergamenta
Papīra un sagriež cilindriņos. Pasniedz ar laša fileju.