MĒRCEI
2 vidēji kartupeļi
1 burkāns
1 mazs sīpols
40 g rauga pārslu
1 kubiņš dārzeņu buljona
1 tējkarote Dižonas sinepju
50 ml olīveļļas
200 g cietā tofu
melnie pipari
1 ēdamkarote ķiploku granulu vai pulvera
¼ rīvēta muskatrieksta
4 lazanjas plāksnes
2 burciņas Vegin Boloņas mērces
4 šķēles Violife vai cita kūstoša vegāniska siera
1. Kartupeļus, sīpolu un burkānu nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek katliņā. Pārlej ar ūdeni, lai dārzeņi ir nosegti, un liek vārīties zem vāka, līdz dārzeņi ir pavisam mīksti un jūk ārā. Sablendē kopā ar pārējām siera mērces sastāvdaļām.
2. Lazanjas plāksnes novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Četrstūrainā cepamajā traukā ielej aptuveni 1 cm augstumā Boloņas mērci, tad liek lazanjas plāksnes, pārlej ar siera mērci, tad atkal Boloņas mērce, plāksnes, siera mērce. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes, uzliek pa virsu siera šķēlītes un pacep vēl 5–10 minūtes, līdz siers izkūst.
3. Pirms pasniegšanas ļauj 15 minūtes padzist istabas temperatūrā. Vislabāk ir atdzesēt pa nakti un pasniegt nākamajā dienā, vēlreiz uzsildītu krāsnī.
Gatavo: Rūdolfs Kalniņš
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale