Lēni pagatavots liellopa sautējums sarkanvīnā
6 porcijām
500 g liellopa šķiņķa
3 burkāni
2 sīpoli
400 g baby kartupeļu
500 ml sarkanvīna
500 ml liellopu gaļas buljona
40 g kviešu miltu
50 g žāvētu plūmju
1 ēdamkarote Vusteras mērces
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 tējkarote paprikas pulvera
½ tējkarote čili pārslu
3 lauru lapas
Sāls un pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
Čuguna katlā uzkarsē eļļu un liek cepties gabaliņos sagrieztu šķiņķi. Apcep zeltaini brūnu no visām pusēm, nepievienojot nekādas garšvielas, lai izdalās sula un tad apcepas.
Gaļai pievieno miltus un apcep kopā ar tiem. Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus, apmaisa un apcep. Pievieno žāvētās plūmes, tomātu pastu, garšvielas, Vusteras mērci, vīnu, buljonu un uz lēnas uguns liek sautēties vismaz stundu.
Pēc stundas pievieno lielos gabalos nomizotus un sagrieztus burkānus, kartupeļus un turpina sautēt vēl vismaz 2 stundas uz lēnas uguns vai cepeškrāsnī 150 grādos katlā ar vāku.
Ja vēlas, pirms gatavošanas beigām pievieno 100ml saldā krējuma, lai iegūtu krēmīgāku mērci. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.