Gaļai
400 g maltās gaļas
1 ēd. k. sinepju
1 ēd. k. svaiga rozmarīna
sāls un pipari, olīveļļa cepšanai
Karamelizētiem sīpoliem
2 vidēji sīpoli
100 ml ābolu sidra
2 ēd. k. cukura
sāls, pipari
eļļa cepšanai
Burgera veidošanai
burgermaizītes
100 g siers pēc izvēles
50 g salātlapu
2 tomāti
mērci
Malto gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un pievieno gaļai. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā. Gaļas plāceņus liek cepties uz grila vai līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
Sagatavo sīpolus. Sīpolus smalki sagriež. Liek sakarsētā pannā ar eļļu cepties.
Kad sīpoli sāk palikt nedaudz zeltaini, pakāpeniski pievieno cukuru, sāli un piparus – pēc garšas. Kad cukurs izkusis, pakāpeniski pievieno sidru. Karamelizē, līdz viss šķidrums sasūcies sīpolos. Ja sīpolus vēlas tumšākus, pirms sidra pievienošanas, tos nedaudz apbrūnina.
Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī. Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces pēc izvēles, tomātu, izcepto gaļas plāceni, siera šķēli, pāri liek sīpolus, bumbieri, vēl mērci, ja nepieciešams. Noslēdz ar otru maizes pusīti.